Боксерки, шорти или слипове ?

април 19, 2021 Новини 0

Има голямо значение какво бельо носим . Важни са  кройката, прилепването и материала . Бельото ни не трябва да ни ограничава и буквално не трябва да ни напомня, че е върху тялото ни. Иначе няма смисъл от него защото освен хигиена то трябва да осигурява и комфорт.

Всеки мъж рано, или късно избира между боксерки, слипове или шорти  и са малко тези които са безразлични по темата. Този избор е предопределен от индивидуалния вкус и усещане за комфорт . Няма обективни медицински, анатомични, или каквито и да е критерии които могат да бъдат приложени.  Има обаче няколко основни правила, които трябва да имате предвид:

  1. 1.Винаги трябва да избирате дишаща материя, за да се поддържа правилна телесна температура и да се регулира влажността.

  2. 2.Бельото трябва да поддържа тестисите и е добре да не е прекалено стегнато за да не сте буквално ‘стиснат за топките”.

  3. 3.Бельото трябва да приляга плътно, така че да няма дразнене, ако две зони на кожата се трият една в друга.

Коя форма е най-добрата от здравна гледна точка?  Формата няма значение, важно е  дали се чувствате добре в нея . При избора между шорти, слипове, или боксерки е  важно субективното усещане. Предпочитани ,съдейки по продажбите, са боксерките, след тях идват слиповете, а шортите имат немного, но верни фенове. Важен е материалът от който са изработени. Безспорно най-добрите материи са тези с целулозни влакна – като памук, TENCEL ™ модал и микромодал . Те са дишащи, влагоабсорбиращи и нежни към кожата . Синтетиката не е удачен избор за подобен тип дрехи, но безспорно слиповете и боксерките изработени от изкуствени материи са изключително атрактивни. Този тип влакна  много по-лесно се боядисват, често са в лъскави и  ярки цветове, и позвовляват използването на  необичайни,за бельо, кройки. Подобен ефект при памука е почти невъзможен,а  цветовете са много по-матови и пастелни. Другото предимство на изкуствените материи е , че съхнат бързо. И до тук ! Ако обаче искате тялото Ви да се чувства добре изберете памука, или модала .

При шортите  материята е една – поплин памук. Тази специфична плетка на памучната такън ни два усещането за плътност и релефност и много често е имитирана от изкуствени материи. При покупка използвайте еди прост тест – просто смачкайте шортите, или част от тях, и ако след това не са намачкани, и бързо възстановят формата, си значи Ви пробутват имитация на памук.

Имитиращите памук тъкани стават все по-вече и все по-трудно разпознваеми, но ако ”памучната” материя е лъскава и ярка, и бързо  възстановява формата си – значи е найлон.  Както и в облекла прикриващи това  с  надписи като – ”голямо съдържание на памук”, преобладаващо садържание на памук”, или такова под 95 % .  В тези случай тъканите нямат нищо общо с качествата на памучната тъкан. Перфектното мъжко бельо, или е от 100 % памук, или TENCEL ™ модал и е с максимум 5 % еластан в него.

Грешки при покупка на мъжко бельо 

1. Изкуствени тъкани

Бельото от изкуствена тъкан, или преобладаваща таква, често е на много ниска цена или е  с много и ярки цветове и атрактивна кройка, но за сметка на това е спарващо и често предизвикващо проблеми. Изкуствените материи са проблемни за много хора  и могат да причинят дразнене, контактен дерматит и алергични реакции. Натрупаната пот може да причини дразнене на кожата и сърбеж. Да не говорим за краткия му жизнен цикъл. Няколко пранета в пералня и вече е деформирано, отпуснато, или просто на дупки.

2. Гащи, които са твърде тесни

Носенето на боксерки или слипове, които са прекалено стегнати не е добра идея . Освен, че стяга и ластикът му се впива в тялото, тясното бельо  може да повлияе негативно на броя на сперматозоидите. То и  задържа влага която да причинява неприятен сърбеж и дискомфорт.

3. Грешния избор на  бельо за спорт

 Когато тренирате, не забравяйте да носите дишащо памучно бельо. Много мъже са убедени, че колкото е по-оскъдно бельото при спорт толкова по-добре, но всъщност това не е така. При спорт са подходящи боксерки с по дълъг крачол защото те предотвратяват триенето между бедрата при интензивни тренировки, а Х образните спортни потници осигуряват свобода на движение на рамената и гърба. Добре е те да са с до 5 % еластан защото така ще прилепнат по тялото и ще следват движенията му. При тениските  обаче е добре те да са от 100 % памук, по-широки, абсорбиращи влагата и даващи свобода на движенията.  Тези малки детайли ни карат да се чувстваме добре!

Add your comment

No comments so far. Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post your comment