За нас

Dagi e oснована през 1984 г. Още в началото компанията се позиционира сред водещите марки за бельо и модна индустрия в Турция, с произвежданите висококачествени и модерни дрехи .

От деня на основаването си Dagi насочи структурата на компанията си към институционализация и възприе подход, ориентиран към клиента. Стремейки се към отличаване и качество, Dagi създаде продуктова и маркетингова концепция, базирана на удовлетвореността на клиентите и динамиката на времето.

Dagi се превърна във водеща компания за производство на дамско/мъжко бельо, домашно и спално облекло, плажно облекло и чорапи. Благодарение на дизайна си, който отдава особено значение на комфорта, Dagi никога не губи мястото си на върха на списъка с предпочитания на потребителите. Dagi спечели уважението на потребителите, както и тяхната висока оценка.

Даги проведе съвместно проучване с факултета по изящни изкуства на университета Мимар Синан, катедра по текстил и моден дизайн, с участието на 11 студенти през пролетния семестър 2018-19 г. и направи нови стъпки в областта на облеклото за дома и спалното бельо в Турция, като допринесе за студентите ‘ опит и информираност в техния професионален живот дори преди да са завършили.

Dagi никога не е спирал да инвестира в научноизследователска и развойна дейност за своето развитие от миналото до настоящето. Произвежда и продължава да произвежда бельо, домашни и спални продукти от естествени материи по иновативна технология, използвана от много малко текстилни производители у нас. Дизайнерските екипи на компанията са в тясна колабопрация със факултета по изящни изкуства на иниверситета Мимар Синан и всеки сезон дават шанс за изява на изявени студенти със засилен интерс в областта на дизайна. Резултатът е уникален привличащ погледите дизайн неправещ компромиси с комфорта.

През 2020 г. Dagi си сътрудничи с Tencel™ за първи път. Dagi беше първата марка в Турция, която използва влакна Tencel™ Lyocell LF, произведени по технологията Refibra™. В колекцията си Dagi X Tencel™ внесоха своята гледна точка за устойчивост към продуктите за бельо, дома и спалното облекло.

През 2020 г. Dagi завърши инвестицията си в нова и изключително модерна  база за  производство и логистични услуги на  площ от 8330 квадратни метра в Текирдаг. Контрол върху произодствения процес, и логистиката и извършването им от собствени звена, позволяват на DAGI да произвежда и предлага продукти с изкючително високо качество . То заедно с внимателно подбраните материи позволяват на DAGI да постигне една от целите си, дълъг жизнен цикъл на произвежданото облекло и да бъде лидер в налагането на т.н. „бавна мода‘.Тове е и израз на отговорното отношение към природата, околната среда и човешкото здраве и подкрепяме това с нашите устойчиви проекти за по-пригоден за живеене свят.

В България и ЕС DAGI заложи на модела на онлайн продажбите за да може да предложи на клиентите си добри цени и достъпност за  всички до  предлаганите продукти спестявайки  на потребителя калкулираните в стойността разходи за наем и др. подобни.