За прашките……….

май 29, 2020 Новини 0

The Oxford речник на английския език съобщава, че V-string  е тясна ивица плат, носени от индиански жени. V-string за пръв път се появява в костюми, носени от шоугърлите в Съединените щати в продукциите на Ърл Карол през 20-те годиниПрез 30-те години „пашките“ придобиват известност, когато се носени от изпълнители като Марги Харт.

Терминът V-string , или G-string започва да се появява в списание Variety през 30-те години, тогава те са били носени  носени от жени танцьори през ерата на джаза и в стриптииз клубовете, но истинската им популярност идва с романа “The G-strin murders”в който жертвите (стриптизьорки) са били убити чрез задушаване………. с прашките им . 

Намират изява и в романите за Тарзан на Едгарт Райс Бъроуз, като  там Тарзан носи G-string направен от кожа на леопард.

Днес стринговете са част от ежедневието на всяка жена. Малцина са тези които не притежават, или не са притежавали по някоя прашка в гардероба си. Дрзъки и секси те вече не са просто бельо, а аксесоар които подчертава сексапила на женското тяло и разпалва мъжкото въображение.  Но да не подценяваме и удобството им – дали с дантела , или просто от памук те са се наложили и заради комфорта които осигуряват.

DAGI иамт в колекцията си и такива от фин пениран памук, подсилен с 5% еластан и такива от мека и луксозна дантела . По нещо за всяка жена и за всеки момент……

Add your comment

No comments so far. Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post your comment