Здравето и бельото, или какво да носим под дрехите ?

юни 30, 2021 Новини 0
Коприна, сатен или дантела са красиви за гледане и е удоволствие да ги притежаваме,  но дали понякога   шикозното бельо да  е за сметка на здравето ни ?

Материята

В съвременния свят изискванията към бельото са високи . Освен качествено и удобно , то трябва да бъде и красиво. Красивото бельо, макар и скрито под дрехите,  ни носи насторение и самочувствие, а и  модата да се носят бралети като топове развихри дизайнерското въображене.  Памукът е най-препоръчваната материя за бельо, но пък е и  най-неподходяща за реализиране на дизайнерските идеи. Мек, незадържащ ярки цветове той се моделира много трудно и затова основните материи за изработка на красиво, а и секси бельо, са изкусвени . Дали бельото ни ще бъде от дантела, сатен, или ще имитира кожа, единственото неотменимо изискване което трябва да имаме към него е да има памучна платка в интимната област. Памукът е особено въздухопропусклив и това е важно за предотвратяване на гъбични заболявания и бактериални инфекции. Когато спортувате, или просто релаксирате – заложете на бельото от памук, или ТENCEL™ Intimate cellulosic fibers.

Избягвайте стегнатото и впито бельо

Със сигурност всички сме купували бельо, което е прекалено стегнато . Гащите които прищипват части от тялото ни не само изглеждат грозно по него, но и могат да доведат до неприятни раздразнения . Особено внимателни трябва да бъдат  жените които  са в, или вече са  преминали менопаузата. Те са особено изложени на риск, тъй като кожата между краката при тях е по-тънка и при протъркване може да се разрани .  Раните в тази област са вход за бактериите които от своя страна причиняват инфекции. Но и  по принцип: Изхвърлете твърде тесните бикини в кошчето. Тялото Ви трябва да диша да се чувства свободно !

Между другото: Мъжете също трябва да избягват тесни долни гащи, особенно ако с партньора си ”работят” за бебе.  Причината за това: качеството на сперматозоидите намалява с повишаването на топлината в чатала. Наблегнете на широките боксерки от поплин, или памук без еластан.

Внимавайте с прашките

Много са хубави, секси и предизвикателни и няма жена която де не е имала поне един чифт през живота си. По принцип няма причина да не се носят прашки. Препоръчва се обаче повишено внимание при жени, които обикновено са предразположени към към цистит, такива с намален имунитет, или наскоро преболедували. Т.н.  струна има директен контакт с ануса и заради това абсорбира повече микроби от тази област , които след това се транспортират в гениталната област чрез естественото движение на тялото. Оттам в уретрата навлизат така наречените бактерии E. coli, което може да доведе до болезнена инфекция на пикочните пътища – по-известна като цистит. Aко пък сте фен на стринговете и носите само това, се снабедете с поне един чифт памучни прашки. Така ще съчетаете удобното и здравословното.

Предимства и недостатъци на оформящото  облеклото

То може да ви бъде полезно когато искате да скриете проблемните си области. Проблемът обаче е в силния натиск на бельото върху тялото. Това може да причини лоша циркулация на кръвта симптом на което са вцепенени ръце и крака. Подобно прилепналото и оформящо облекло може дори да е причина за киселини заради натиска върху органите като стомаха и червата.

Не носите долни  гащи?

По-принцип е хубаво и препоръчително да се прави от време на време, но не Ви препоръчваме да правите подобни  експерименти под панталон.  Шевовете могат да разтрият гениталната област и да доведат до малки наранявания. а също е неподходящо и под пола – особено във ветровити градове, или ако ползвате градски транспорт. Остава Ви времето у дома , или през свободното време, ако не сте заети с физически активности разбира се.

Спете без бельо

Не на всеки му харесва това и не всеки има условия за това. От друга страна е добре за Вашето здраве да оставяте гащите си извън леглото  и по този начин да осигурите отлична вентилация. По принцип тялото се охлажда с един до един и половина градуса по време на сън, а без гащи този процес се ускорява естествено. Но ако не можете да спите без долно бельо то задължително използвайте за целта такова от памук, или ТENCEL™ Intimate cellulosic fibers.. Дантелата, сатена, полиамида, нямат място в леглото Ви, освен ако не са във вид на  широка нощница, или пижама. Спзрването  освен дискомфорт това е и идеална среда за  размножаване на бактерии.

 

Надяваме се, че информацита в тази статия Ви е била интересна и полезна. Запознайте се с предложенията на за висококачествено бельо с дълъг жизнен цикъл и перфетна ергономичност, и пазарувайте в нашият онлайн магазинтук !

 

 

Add your comment

No comments so far. Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post your comment