Как да определите точните мерки на тялото си ?

Как да вземем размера на тялото Когато пазарувате както бельо, както и връхни дрехи, трябва да знаете  размери на тялото си за да определите и изберете правилния размер. Има определени точки, които се препоръчва да се вземат предвид за точни измервания в различни части на тялото. Ако измерите   грешните места или използвате  грешни техники по време на измерването ще възникнат нежелани резултати както по отношение на комфорта, така и по отношение как ще стоят по тялото Ви дрехите. Прилагайки методите, които споделяме с Вас в останалата част от нашата статия  ще можете да правилно да установите точните размери за да определите и изберете правилния размер по време на пазаруване.

Как да измерите  ханша ?

Как да вземем размера на тялотоЗа да се направи правилно измерването на ханша, първо коленете трябва да се приближават едно към друго и стъпалата да стоят леко раздалечени. Пълното докосване на краката, особено в областта на глезените и стъпалата, ще доведе до неточно измерване.

!! Естествената, изправена стойка е най-важният детайл за вземане на всички телесни измервания.!!

Измерването на ханша трябва да се направи от най-широката точка в тази област.  Най-лесно това става като с метър установите къде ханшът Ви е с най-голям размер (като поставите  метъра на точка нула и плътно обиколите с него х ханша) Необходимо е  измервателният уред се държи правилно, да е успореден отпред и от към гърба Ви , да не е прекалено стегнат и да се впива в тялото, просто трябва да го обгради напълно. За най-точни резултати е желателно да имате  помощ от някой друг който да извърши измерванията. Самостоятелното измерване на тялото може да бъде трудно, но е възможно да го направите.

!! Не правете измерванията върху връхни дрехи. Желателно е директно върху тялото, или върху бельо.

Как да измерите талията?

Как да вземем размера на тялотоНивото на корема може да се използва като критерий при измерване на талията. Идеалното измерване на обиколката на талията се прави под пъпа. Трябва да се внимава да не се измести това подравняване, докато измервателният инструмент се увива около кръста и се отвежда на гърба. Важно е метърът да е подравнен, защото ако не е това ще Ви  даде резултат над точния размер на  талията. Може да се използва огледало или нечия помощ за да се уверите, че предната и задната част на метъра  са успоредни.

Как да определите правилния размер сутиен?

Как да вземем размера на тялотоИзмерването на обиколката на бюста е много важно за определяне  на правилния размер сутиени. За да намерите размера на сутиена, трябва да се определи точно подгръдната обиколка, така и размерът на чашката. Размерът на тялото се измерва от линията точно под бюста. Трябва да измерите  и обиколката на гърдите по най-високата им част. Метърът отпред и отзад трябва да бъде успореден и да не се впива в кожата.

Това обаче не е достатъчно за да определите кой размер сутиен трябва да си купите. Това става по таблица според съотношението между обиколките на бюста и под него. Как точно става това може да прочетете ТУК   в нашия блог в публикацията : ”Как да закупите правилния размер сутиен ?”

Как да измерим дължината на ръката?

Има две основни точки, които трябва да имате предвид, когато измервате дължината на ръката.

Първо, трябва да се внимава лакътят да е прав по време на измерването.  Сгъването на лакътя причиняват по-малък размер на ръката от нормалното.

Втората точка, която трябва да вземете предвид, е да започнете измерването от най-високата точка на рамото и да го завършите в началото на китката.

!! Започването от средата на рамото също ще доведе до по-малко измервания от нормалното, както и ако се прави върху дреха. Желателно е да използвате нечия помощ .

Как да измерим дължината на крака?

Измерването на дължината на крака се определя като измерване от таза до изпъкналостта на костта на глезена. Тъй като може да е трудно да измерите целия крак наведнъж по време на измерванията, особено ако го правите сами, първо можете да измерите до коляното и след това тази стойност да я прибавите към резултата от измерването от коляното до глезена.

Add your comment

No comments so far. Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post your comment