Модал и микро модал от TENCEL ™

март 20, 2021 Новини 0

Дефицитът на памук както и покачващата му се цена принудиха много производители да потърсят негова алтернатива. Полиамидът и полиестерът, дори и в най-съвършенните си имитации на памука, не могат да го заменят и търсенето се насочи към други източници на целулозни влакна.  Дървесината бе логичната и естествена суровина за това. В България тези влакна навлязоха под наименованието ”бамбук” тъй като продаваните в началото  тъкани бяха добити след преработка на бамбук. Това бяха, а и все още са , най-некачествените подобни тъкани. Краткотрайни, често груби, губещи еластичноста и мекотата си след продължителна употреба, и често ”подсилени” с полиестер. Все още подобни изделия могат да бъдат намериени в уж “ниския ценови клас ” при който се продават изделия с кратък живот , принуждаващи потребителя да купува отново и отново, което заличава икономическата изгода от тях.

D A G I предприере различен подход следващ философията на компанията да създава устойчива мода от продукти, с дълъг жинен цикъл, носещи с това изгода за потребителя. Потърси и избра партньор в лицето на Lenzing Aktiengesellschaft Австрия, притежаващ марката TENCEL ™ , произвеждащ висококачествени устойчиви влакна от ботанически произход (от суровина добита от възобновяеми горски масиви в Европа), при ниско   въздействие на производството върху околната среда, биоразградимост при унищожаване и подлежащи на рециклиране. Предимствата на произвежданите от Lenzing  влакна варират от дълготрайна мекота,през доброто задържане на цвета, универсалността при смесване с други влакна,  въздухопроводимост и ходроскопичност, до устойчивостта при употреба. Те правят  TENCEL ™ предпочитана марка влакна за много водещи производители на облекло и домашно обзавеждане, включително и за D A G I.   TENCEL ™ Lyocell и Modal влакна преобразуват текстила така че да отговорят на ежедневните нужди на потребителите.

Тъканите с Модал и микро модал от TENCEL ™ влагани от нас в производството на бельо, дрехи за свободното време и сън гарантират на потребителя, че неговата покупка няма да навреди на околната среда, че продуктът ще има дълъг жинен цикъл през които   ще запази качествата си и външния си вид. Това е в унисон с фирмените цели на D A G I да изработва и предлага изделия от т.н. “устойчива мода” с дълъг живот и качество задоволяващо и най-високите изисквания на потребителя,  при ниско въздействие върху околната среда.  Изделията ни от модал и микро модал са именно такива и това ги прави предпочитани и търсени на пазара.

През 2021 година предстой разширяване на гамата от изделия садържащи модал и микромодал. Планира се тяхното навлизане в производството на сутиени и други дамски иделия, като разбира се отново избора на  D A G I е TENCEL ™.

Вижте едно от нашите предложение  от микромодал .

 

Add your comment

No comments so far. Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post your comment