Повдигащият сутиен – кратка история

април 5, 2021 Новини 0

 

 

Сигурно е  трудно е да повярваме че сутиените (каквито ги познаваме) не  съществуват толкова отдавна и са сравнително нова дреха. Всъщност думата „сутиен“ е добавена към Оксфордския английски речник  преди малко повече от сто години  (през 1911 г.). Откакто сутиенът е изобретен, той е изминал дълъг път. Днес има множество различни стилове, от които можете да избирате – с повдигане или  без, с формовани или меки чашки и т.н.  – и всичко това в голямо разнообразие от различни цветове и материи. Може би едно от най-важните новости в бельото е повдигащият сутиен.  Той ни осигурява несравнимо повдигане и визуално уголемяване на бюста. Има push up сутиен за всеки размер и форма на гърдите защото  това е изненадващо универсален стил. Те ни стоят   добре под прилепнала коктейлна рокля, но изглеждат еднакво зашеметяващо и под ежедневна блуза с дълбоко деколте.

Знаете ли, че сутиените с лицеви опори са един от най-популярните стилове? Всъщност жените  ги класираха за едно от най-големите модни изобретения досега в едно проучване, преди дънките на ботуши, стринговете и малката черна рокля. Но откъде идва сутиенът push up? Нека да се потопим в произхода на това обичано парче бельо.

Преди push up сутиена …

Истината е, че жените от векове носят подобни на сутиени дрехи, за да покриват или ограничават гърдите си. Това примерно са  корсетите  през викторианската епоха., променени едва, през 1914 г. от Мери Фелпс Джейкъб създала корсета без гръб . Според списание Time тя е измислила идеята, докато се е подготвяла за парти. Потърсила начин да замени  ограничаващия  корсет  за да и е удобно да танцува и затова тя усуединява  две кърпички и малко панделка. Дотолкова е удоволетворена от резулата и вижда потенциала на своето произведение, че   патентова неговия  дизайн.

Вече половин век push-up bra …

Може да се каже, че идеята за повдигане на бюста и визуалното му оголемяване  съществува от доста по-рано,  корсетите от 15-ти и 16-ти век са проектирани да буквално да избутат гърдите нагоре, като ги излагат на показ. Въпреки това,  push up сутиена, както го познаваме днес се появи доста след като Мери Фелпс Джейкъб  патентова своята иновация . Това става през 1947 г. когато Фредерик Мелингер изобретява първия подплатен сутиен. Това значително нововъведение даде на жените способността да придават повече обем и да оформят на линиите на бюста си. Но истинското разпространение на подплатените повдигащи сутоени започва почти двадесет години по-късно, през 1964 г., когато дизайнерът Луиз Поарие създада повдигащ сутиен за канадската компания Canadelle.Сутиенът се превръща в хит, тъй като е едновременно практична и секси. И от от тогава до сега, вече половин век, push-up сутиените са търсени и предпочитани от милиони жени по света . Днес можете да намерите широка гама повдигащи сутиени, които да отговорят на вашите уникални нужди и предпочитания. Изключително сме благодарни за изобретяването на сутиена push up. Противно на общоприетото схващане, този тип сутиени не е само за жени с по-малки гърди които искат да увеличат визуално бюста си. Това също е просто изключително поддържащ стил, който предлага невероятно оформяне и подкрепа за всякакъв тип гърди.  Не е ли време да добавите такъв към колекцията си?

създава и предлага различни видове повдигащи сутиени – от единичното повдигане,  такива  c двоен повдигащ ефект (2push-up bra) , стандартни модели и бриджитки (страплези позволяващи употреба без презрамки ), през такива с дантеласатенирани и разбира се до популярните бюстиета.

Вижте по-вече от нашите сутиени , а ако Ви интересуват модните тенденции в бельото и сте любопитни  прочетете In vs. Out: в модните тенденции за бельо през 2021- първа част , както и In vs. Out: в модните тенденции за бельо през 2021- втора част . 

Приятно пазаруване нa D A G I


 

снимки – различни модели на с push-up ефект .

 

 

Add your comment

No comments so far. Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post your comment