Съветите на D A G I – как да перем бельото си ?

На колко градуса се пере бельото?

Бельото е часта от  облекло, за която хигиената е изключително важна. Прането му , за разлика от връхните дрехи е спеифично  заради  фини орнаменти и деликатни текстури. Еновременно то трябва да се пере така, че  да не се уврежда тъканта или структурата му, и същевременно е много важно да се почисти ефективно заради прекия му досег с кожата и деликатните зони.Правилното пране ще запази  мекотата и шарките си в продължение на години като нови.

На колко градуса се перат сутиените?

При сутиените е важна  характеристиките на модела дали е с повдигане (подплънки) или без, дали е банели, или без . Важен е и цветът ако цветът е бял или кремав при използване на топка за пране на сутиени, или плик за пране на сутиени, нашите сутиени (на ) могат да понесат и   машинно пране  на максимум 60 ° C. За сутиените на с чашки от памук, модел Jessica, прането на по-високи градуси е препоръчително. Много хора предпочитат да перат на 90 ° C  бялото  си бельо, но  тази температура може да причини увреждане на структурата на синтетичния плат, или еластични части на сутиена и да доведе до влошаване на структурата му. Що се отнася до цветните сутиени температурата на водата  трябва  да се намали до 40 ° C за да се запазят свежи цветове на сутиените  за по-дълъг период от време.

Ако предпочитанията Ви са към сутиени с подплънки  за да предотвратите повреда на долната част, използвайте при машинно пране топки  за пране на сутиени за защита на конструкцията, или поне калъф за пране на сутиени. И задължително на не по-вече от 40 ° C за сутиените на , а за всички останали не рискувайте над 30 ° C.

Ако трябва да перете сутиени, изработени от 100% силикон, трябва да знаете, че те не са подходящи за почистване в пералнята и трябва да се избърсват само с влажна, чиста кърпа.

Тези съвети са на база сутиените на и принципно са съотносими към  качествените сутиени на други марки.

На колко градуса се перат бикините?

Това може би е най-важният елемент от бельото ни изискващ  абослютна и безкомпромисна хигиена . Ако бикините са с бял цвят и са с максимум 5% еластан в тях  се препоръчва да се перат на 90 ° C, и да се гладят, за да се осигури пълна хигиена. Ако се перат изделия от модал, микромодал, или садържащи по-вече от %5 ликра, или са оцветени, степента на температура на водата може да бъде намалена до 60 ° C(посочените градуси обикновено са съотносими и към топове и потници независимо дали са  цветни или бели). За бикини с характерни и ярки цветове, или такива садъжащи микс от памук и полиамид , прането при 40 ° C и гладенето след това са достатъчни за почистване

Пак ще направим уговорката, че тези съвети са на база бельо и сутиени на , като би трябвало да са съотносими и към всяки друг бранд претендиращ за качество.

На колко градуса се пере дантела,везано бельо и такова с орнаменти ?

Бельото с различни бродерии като камък, мъниста, дантела, гипюрен или цветен печат, разбира се изисква повече прецизност и грижи по време на пране. Дантелата, ако е качествена, може да издържи и на градуси до 60, но това не е препоръчително,най-вече заради цветовете .Разбира се пак базираме съветите си върху качеството на . Въпреки това, за да има Вашето бельо дълъг жизнен цикъл и през него да запази цветовете си като нови препоръчваме бродираното, шареното и дантеленото пране да се пере на максимум 30 ° C , незавизимо от цвета му. За да се избегнат нежелани ситуации като разкъсване на дантела, накъсване на бродеии и падане на апликации, го перете в кесия за пране на сутиени ( разбира се не заедно със сутиена) .

Add your comment

No comments so far. Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post your comment