Съветите на D A G I : Как да перем сутиените си ?

юни 23, 2021 Новини 0

   Правилното изпиране  удължава живота на сутиените и запазва формата им, както и прането на бельо на редовни интервали е много важно и по отношение на поддържането на хигиенните стандарти. Неправилното изпиране води до разрушаване целостта на сутиените, намаляване на тяхната еластичност и здравина. Следвайки съветите на ще запазите  дизайна на Вашите сутиени и ще постигнете желаната хигиена и усещане за чисота.

Ръчно пране :

Прането на сутиена на ръка е сред най-препоръчваните и щадящи методи. Проблемът при него е , че отнема допълнително от и без това малкото ни свободно време, но пък прилагайки го вашият сутиен ще Ви служи толкова дълго, колкото никой друг. За целта е :

П репоръчително  да използвате не много топла вода, когато перете сутиена на ръка.   Използването на много топла, или гореща вода може да доведе до разпръскване на структурата на подплънките, или на чашките на сутиена. Ако пък използвте  студена вода може да не постигнете желания почистващ ефект. Затова идеалното би било да се използва топла вода между 30 и 40  ° C. Не е нужно да я мерите с термометър – просто си попете ръката в нея и ако е по-топла от тялото Ви и не пари, това е иделаната температура. Можете да перете сутиените си с помощта на  сапун, или с нормални препарати за пране. Ако ще нанасяте почистващ агент ( сапун, препарат и др.)  върху сутиена с ръце, препоръчително е да правите това с нежни движения на дланите, или пръстите си.  Вместо да използвате ръцете си, можете да използвате меката страна на гъбата за съдове, за да  почистите сутиена.

Докато изцеждате сутиените, внимавайте, не го усуквайте  прекалено много и не деформирайте с ръце чашката  и банела. Не бива  да се нарушава формата им.

При сушене е по-добре да го поставите в хоризонтално положение, вместо да го окачите да виси, за предотвратите деформация заради по-голяото му мокрото тегло. Не се притеснявайте от слънцето, ако сутиенът Ви е качествен ( каквито са нашите ) слънцето няма да му навреди.

Машинно пране ?

Безспорно то скъсява живота на сутиена, дори и на качественият(а да не говорим за дискаунт продуктите) но пък пести време и усилия. За да перете сутиен в машина е добе да използвате, или топка за пране на сутиени, или калъф за пране на сутиени. Дизайнът на  топките предотвратява деформацията на сутиена по време на програмите за пране, изплакване и центрофугиране. Този решетъчен инструмент се състои от  голяма и малка топка. Трябва да поставите сутиена си така, че да се увива около малката топка.  След това, когато затворите голямата топка около сутиена, той ще е защитен от всички външни въздействия. Калъфите за пране на сутиени са мрежести с цип по дължината. Целата им е да запазят сутиена от досег с дугите дрехи в пералнята, без да пречат на изпирането. Ако нямате такъв просто изпозлвайте калъфка за възглавница която се закопчава. Целта е сутиенът да не се оплита и усуква около останалото пране, да не се закача и разпъва. Това го уврежда и намалява жизнения му цикъл.

Използването на топки, или калъфи за пране на сутиен не ги предпазва при използване на  програми  с висока температура. Водата с висока температура ще повреди подплатата на сутиена и цялостната структура. Ето защо се препоръчва да използвате програми с ниски температури, дори когато използвате топка,или калъф за пране на сутиени.

При сутиените е важна  характеристиките на модела дали е с повдигане (подплънки) или без, дали е банели, или без . Важен е и цветът ако цветът е бял или кремав при използване на топка за пране на сутиени, или плик за пране на сутиени, нашите сутиени (на ) могат да понесат и   машинно пране  на максимум 60 ° C. За сутиените на с чашки от памук, модел Jessica, прането на по-високи градуси е препоръчително.

Ако предпочитанията Ви са към сутиени с подплънки  за да предотвратите повреда на долната част, използвайте при машинно пране топки  за пране на сутиени за защита на конструкцията, или поне калъф за пране на сутиени. И задължително на не по-вече от 40 ° C за сутиените на , а за всички останали не рискувайте над 30 ° C.

Ако трябва да перете сутиени, изработени от 100% силикон, трябва да знаете, че те не са подходящи за почистване в пералнята и трябва да се избърсват само с влажна, чиста кърпа.

Тези съвети са на база сутиените на и принципно са съотносими към  качествените сутиени на други марки.

При нискокачествените  сутиени , често предлагани от дискаунт веригите, или от т.н. китайски внос,  то дори и използването на подобни способи за пране няма да предотвратят отпускането и намаляването на еластичността, излизането на банелите и нарушаване на цялостната структура  и ще изпозлвате сутиемът си много кратък период от време . Честата покупка на подобни продукти обезсмисля ниското ценово предложение. Нашият съвет е да заложите на качествено бельо,инвестицията в което ще се изплати през дългия му жизнен цикъл и комфортът който доставя. Разбира се бихме се раздвали това да е бельо и дрехи на

Сушенето в машина :

Няма производител който да препоръчва това ! Ние също не го правим !

Истината обаче е , че много жени сушят сутиените си машинно. При проведено миналата година в Република Турця проучване на потребителското повдение  проръчано от се оказва, че близо 60 % от  домакините със сушилна машина вкъщи в студено и влажно време сушат бельото си ( вкл. и сутиените) в тях  . В нашият екип този процент е 100 ! Това неминуемо намалява живота на сутиена (особено ако е некачествен той приключва за месец-два) , но специално при нашите сутиени , ако се използват калъфи за пране и при сушене, и се суши при деликатни програми, или максимум на такава за миксирани тъкани, ефектът от вредното възействие е максимално минимализиран.

Колко често трябва да се перат сутиените?

Честотата на измиване на сутиените може да варира в зависимост от начина на живот и периода на употреба. Препоръчваме максималния интервал межу  прането е след като ги носите два или три пъти. Честотата на пране е важна за    здравето на кожата и да се осигури обща хигиена .

Надяваме се, че информацита в тази статия Ви е била полезна. Запознайте се с предложенията на зависококачествени сутиени с дълъг жизнен цикъл и перфетна ергономичност, и пазарувайте в нашият онлайн магазинтук !

 

Add your comment

No comments so far. Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post your comment