Тест на термо бельо DAGI, серия TERMAL

ноември 1, 2019 Новини 0

Очаквахме първите наистина студени дни за да изпробваме термо блузата и термо клина които за първа година предлагаме в България. Честно казано в началото бяхме леко скептични относно практичността на този продукт.  Масовто предлагане  на подобни облекла е на такива изработени основно от полиестер (с идеята да задържа топлината на тялото макар и предизвиквайки дискомфорт при продължителна употреба вледствие изпотяването и спарването предизвикано от изкуствената материя) и това ни караше да подходим с голяма доза съмнение . За първи път се сблъсквахме и с VILOFT® .  Тъкан която се се произвежда само в  Германия от Kelheim Fibers GmbH от целулоза превръщана във плоско влакно садържащо 70% въздух. Бяхме чели , за това, че не спарва и усещането за сухота което дава , за мекотата и лекотата и , но за първи път се сблъскавахме с нея.

Та, дойде първия наистина студен ден, дъждовен и мъглив във Варна и целият екип изпробва серия TERMAL.  Първото ни впечатление от дрехите бе тяхната мекота. Изключителна, така можем да я определим. Лекотата на дрехата също е впечатляваща. Дрехата ляга и прилепва по тялото, но без излишно пристягане.Вложения еластан е само 6% , а технолозите на DAGI отново са подбрали внимателно влаганите ластици  – те са с комфортен за ползвателя опън, и без излишно пристягане .  Това всъщност е една от  тънкостите на качественото бельо – влаганите ластици които трябва придържат дрехата по тялото, без да го притискат и пристягат излишно и да оставят следи по него.

    Блузата е с дължина  до средата на ханша и покрива плътно кръста така че при всяко движение той остава защитен . Същевремено свободата на движенията не бе ограничена от блузата, или от клина.

   Най-важно за нас обаче бе дали наистина топли и дали цената  за това е дискомфор от изпотяване  и спарване.  Прекарахме деня движение, на открито и в офиса, и се чувствахме  нормално  без да усещаме термо бельото. Все едно не бе по нас, не ограничаваше движенията ни, нямаше спарване и изпотяване , нямаше и прегряване, въпреки че активността ни през деня не бе малка.  Най-важното обаче бе , че не усещахме по тялото си студената влага характерна за Варна. Усещахме я единствено по дланите и лицете си, а тялото ни бе защитено от нея. Всички описани от  производителя на  VILOFT® качества на материята се потвърдиха и дрехата буквално бе като втора кожа. Единодушни сме – заслужава си човек да го има. Едно, че държи топло и второ позволява използването на по-леки дрехи в студените дни и същевремено е меко, леко и деликатно. Спокойно може да бъде носено под други дрехи, без да се отбелязва  и да си личи че е под тях. Практичноста му се дължи и на свойствата на материята да не спарва и претопля тялото. С него можете да бъдете на спирката на градския транспот, а след това в офиса и да се чувствате еднакво добре, да се качите в студен ден в колата си и да не изпитвате дискомфорт от студа в нея . Оценката ни е, че е перфектно !

Ако Ви е студено – това е решението.

 

Add your comment

No comments so far. Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post your comment