Боксерки, или слипове – II част

юли 1, 2021 Новини 0

Боксерки, или слипове ? Темата наскоро предизвика  дебат в екипът ни и стана ясно, че по-голямата част от него,както мъже, така и жени, предпочитат плътно прилепнали боксерки.  Малцинството обаче настоя, че по-малкото е повече и че фишовете или слиповете, както се наричат ​​в технически жаргон, според тях предлагат не само повече комфорт и свобода на движение, но и  сексуална привлекателност.

В едно обаче бяхме единодушни, че мъжките гащи са нещо повече от обикновен ежедневен предмет. Чувственото и закачливо докосване на бельото отдавна е престанало да бъде чисто дамски приоритет. Тази тенденция започна още от 90-те когато Calvin Klein започна да представя мъжко бельо на свойте рrêt à рorter и гащите изведнъж станаха елементарна част от модерния гардероб. Мъжете започнаха да обръщат внимание на избора на бельото си,а стрийт модата въведе  умишленото носене на  ниска талия  за се да разкрият „боксерките“.

Днес тенденциите  пазара на бельо са ясни: прилепналите модели, които не си личат под панталоните. В международната търговия на дребно боксерките представляват 56,1% от общия брой продадени гащи през 2017 г., докато слиповете представляват 30,8 процента, останалите са мъжки прашки и др. В областта на „Daily Functionwear“ – функционално мъжко бельо – може да се говори за лек превес на слиповете , защото по-малкото плат помага да се осигури повече комфорт и свобода на движение.

Мъжкото бельо, такова каквото го познаваме е създадено през  1934 г. американската компания Cooper извежда модела “Жокей”. Удобно изрязаното парче с Y-образен преден и страничен вход замени досега често срещаните дълги гащи и „Union Suits“ (гащеризон от трикотаж). Първите лицензи са издадени още през 1936 година.

С тази реклама компанията Isa рекламира гащите „Everyman” през 1949 година.реклама от началото на 40-те на модела.

Качествените характеристики на добрите мъжки гащи

Какво е важно в добрите мъжки гащи?  Изискванията към мъжките гащи са същите като при сутиена, най-важното е мъжът да не усеща долните гащи, когато те се носят.  Изработката им трябва да е такава, че шевовете да не се усещат и да не дразнят тялото .Материалът естествено също играе основна роля. Бельото е изложено на голям стрес всеки ден. Човек сяда и става средно около четиридесет до петдесет пъти.  Прилягането и формата трябва не трябва да се променят дори след ден на носене.  Материалът трябва буквално да гали тялото и да не се впива в него. Качественото бельо  се изработва от естествени влакна.  Памукът е предпочитаният материал.  Разбира се от памук до памук има разлика и дори само на пипане потребителят може да различи мекия и качествен памук от евтиния но твърд и леко драскащ такъв. Значението на качествената материя не се измерва само в усещането, а и в дългия жизнен цикъл . Матрията изработена от пениран памук , обработен така, че да са останали само най-дългите и здрави влакна, има дълъг живот за разлика от мъхестия памучен плат от нееднотипни нишки.  Друг елемент за ластиците и съдържанието на ликра.  Качественият продукт е с внимателно подбрани ластици – те трябва да имат подходяща сила на опън и притискане, така че хем да задърбат боксерките и слиповете около кръста , хем да не се впиват в тялото. Тази ” финна настройка” е предпоставка за ежедневен комфорт. И не на последно място съдържанието на еластан в материята. То не трябва да надвишава 5 % . Над това хигиенните качества на памука спадат главоломно .

Въпреки, че половината мъже разчитат на половинките  да им купуват бельо при мъжете се наблюдава изключително високо ниво на клиентска лоялност .  След като намери подходящ модел той търси и купува само него . Буквално 100 % от нашите клиенти се връщат отново и отново като купуват само моделите които са харесали.

Видове мъжки гащи :

Класическите мъжки слипове , са плътно прилепнали, изработени от разтеглив материал и нямат крачол. Дълго време те се възприемаха като гащите на дядо, и имаха малко, но верни фенове, днес тази кройка преживява ренесанс. Фитнес маниаците, и споруващитевъв фитнеса ги предпочитат заради   по-малко плат около бедрата си.

модел на

БОКСЕРКИ

Гащите, предпочитани от българския потребител  са плътно прилепналата към тялото  версия на боксерките. Тези боксерки винаги   са изработени от разтегливи материали, а дължината варира от къс крачол до такъв които стигат до средата на бедрото – такива за велосипедисти,мотористи и спортуващи с при които има натоварване

модел Sport на модел на с къс крачол

КЛАСИЧЕСКИ БОКСЕРКИ

Те гарантират много пространство и въздушно усещане. Но не  толкова много свобода носи удобство. Те са от нееластична тъкан, 100 % памук  , с недостатък, че са склонни да се плъзгат нагоре и не прилепват към крака. Често се изработват и от попли памук и са предпочитани вместо долнище на пижама, или домашна дреха.

поплин памук  боксерки от 100% пениран памук

Надяваме се, че информацита в тази статия Ви е била интересна и полезна. Запознайте се с предложенията на за висококачествено бельо с дълъг жизнен цикъл и перфетна ергономичност, и пазарувайте в нашият онлайн магазин – тук !

 

Add your comment

No comments so far. Be first to leave comment below.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Post your comment